Vimeo introduce continut platit

Vimeo introduce continut platit

Chiar daca nu este primul serviciu online care vrea sa-si schimbe politica de functionare, Vimeo s-ar putea sa fie unul dintre site-urile care a invatat din greselile altora.

Vimeo PayPerView

Perceput oricum ca un site care ofera continut de calitate, Vimeo vrea sa aduca si niste bani in vistieria celor care posteaza materiale originale pe popularul serviciu de video sharing. Pentru asta va trebui sa fiti utilizator de Vimeo Plus, privilegiu care implica o mica investitie anuala.

In principiu, vorbim de doua functii noi: Tip Jar (borcanul cu bacsis) si Pay-Per-View. Tip Jar va permite diversilor creatori de continut video sau celor care au nevoie de bani sa urce continut pe Vimeo si sa activeze un buton prin care vor putea primi donatii. Noua functie a fost suficient de bine implementata in asa fel incat sa puteti dona bani inainte, dupa sau in timp ce vizionati un clip video. In celalalt caz, detinatorul clipului va impune regulile legate de pret, durata de inchiriere, disponibilitate regionala si alte cateva detalii. Tip Jar este functional din acest moment, insa continutul PPV va fi activ doar undeva la inceptului lui 2013. Pana atunci acesta va fi in beta.

Filozofia din spatele acestui sistem de comercializare se bazeaza pe un principiu foarte simplu: Nu conteaza numarul de vizualizari pentru ca detinatorul unui clip sa scoata un profit. Este suficient ca cineva sa aiba un videoclip de calitate si un pret pe masura.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: