VESA introduce un nou standard pentru conexiunea video a smartphone-urilor

VESA introduce un nou standard pentru conexiunea video a smartphone-urilor

VESA

Mai mult ca sigur mare parte din posesorii de smartphone-uri de ultima generatie au auzit de standardul MHL pentru conectarea video cu un televizor. Foarte pe scurt, MHL (Mobile High-Definition Link) permite transmiterea semnalului audio-video prin mufa micro-USB catre un televizor cu HDMI. 

Problema intervine cand vrei sa iti conectezi telefonul la un monitor extern sau proiector care nu dispune de HDMI.

VESA (Video Electronics Standards Association) spera sa rezolve toate aceste probleme de compatibilitate prin introducerea noului standard: Mobility DisplayPort sau pe scurt MyDP. Practic, aceeasi mufa micro-USB va putea transmite prin utilizarea unui adaptor specific atat catre HDMI si DisplayPort, dar si catre dispozitive cu DVI sau VGA.

Asadar, utilizatorii se vor bucura de imagini Full HD 1080p la 60Hz si chiar 3D, transmise de catre telefonul mobil spre orice device capabil sa le afiseze. Conform engadget.com, noul standard ofera si optiunea de incarcare a smartphone-ului in timp ce este conectat la TV, precum si o conexiune de 1Mbps care ajuta la utilizarea de periferice (mouse, tastatura).

La ora actuala, VESA a stabilit parteneriate cu peste 180 de companii care vor sustine noul standard cu mult peste sustinerea actuala a MHL-ului, asa ca nu ne ramane decat sa vedem noul standard la lucru in telefoanele ce urmeaza sa apara in viitorul mai mult sau mai putin indepartat.

Citește și: