Universitatea din Viena vrea asigurarea datelor din cloud

Universitatea din Viena vrea asigurarea datelor din cloud

Chiar daca rata de adoptie a serviciilor de tip cloud este din ce in ce mai mare, reticenta fata de acest tip de stocare a datelor private este, de asemenea, importanta.

Incercand sa gaseasca  o solutie, Universitatea din Viena a apelat la mecanica cuantica pentru un algoritm de securizare a traficului dintre server si utilizator. Concluzia la care au ajuns cercetatorii, care poate fi citita in detaliu pe portalul media al facultatii, poate fi rezumata printr-o metoda de encriptare extrem de complexa.

Practic, studiul a relevat ca datele utilizatorilor pot ramane encriptate din momentul in care au plecat de pe PC in nor si pana la intoarcere, fara ca utilizatorul sa fie vreodata afectat de procesul de encriptare/decriptare a respectivului continut sau de durata acestuia. Toata munca este repartizata qubitilor sau quantum bitilor, care contin informatia relevanta si care trec printr-un server central unde sunt procesati in conformitate cu un set de masuratori extrem de precise, urmand ca dupa aceste etape informatia finala sa poata fi citita doar de utilizatorul final.

Citește și: