Un tribunal a ordonat arestarea Directorului Google din Brazilia

, 26 Sep, 12:30

Incercarea Google de a-si mentine neutralitatea in ceea ce priveste continutul pe care il stocheaza pe YouTube este pusa din ce in ce mai des sub semnul intrebarii. In cea mai recenta turnura de evenimente, din motivul ca un clip nu a fost sters de pe YouTube la prima somatie, presedintele Google Brazilia risca sa ajunga in inchisoare.

Bernal

Clipul pe care il vedeti integrat mai jos, daca intelegeti limba, din cate se pare ofenseaza un individ pe nume Alcides Bernal – candidat la primaria unei localitati din Brazilia. Printre alte acuze se pare ca prin aceasta metoda s-a dezvaluit faptul ca respectivul individ a avut o perioada in care a instigat mai multe femei la avort.

Clipul respectiv, desi nu este foarte popular pe YouTube, cu aproximativ 8000 de vizualizari, a fost subiectul unui proces desfasurat in aceste saptamani intr-un tribunal din Brazilia. Judecatorul Flavio Peren a decis saptamana trecuta in mod arbitrar ca respectivul clip ar trebui scos de pe YouTube. Incercand sa se opuna cenzurii si incalcarii dreptului la libera exprimare,  Google nu a scos clipul de pe YouTube. Dupa respectivul refuz, situatia s-a inasprit in aceasta saptamana cand acelasi judecator a decis arestarea directorului Google din tara respectiva – Fabio Jose Silva Coelho. Tot ca urmare a acestei decizii, timp de 24 de ore a fost interzis in intreaga tara accesul la Google si YouTube.

Cu toate ca Google incearca sa se eschiveze, afirmand ca nu este responsabil de continutul postat de utilizatori pe site-urile sale, situatia pare extrem de grava. Ca o ultima masura, Google a inaintat tribunalului o petitie prin care cere judecatorului sa revina asupra deciziei, din pacate sansele sunt destul de mici ca un astfel de lucru sa se intample.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Insfarsit are cineva curajul sa puna „Gigantul” cu botul pe labe. Prea s-a infipt Google in a face regulile in toata lumea.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail