Un student englez condamnat pentru ca a spart Facebook

Un student englez condamnat pentru ca a spart Facebook

facebook-hacked

Glenn Mangham, un student la programare din York (Marea Britanie) a fost condamnat la 8 luni de inchisoare pentru ca a reusit sa ocoleasca mijloacele de protectie ale Facebook intre lunile aprilie si mai 2011.

Studentul de 26 de ani a mai avut o astfel de tentativa reusita cu Yahoo! in urma cu cativa ani, dar compania a preferat sa nu il dea in judecata, ci sa ii urmeze sfaturile pentru a-si imbunatati securitatea. Cazul a fost privit cu seriozitate maxima de englezi, judecatorul afirmand la pronuntarea sentintei ca astfel de activitati ar fi putut fi dezastruoase pentru Facebook si trebuie pedepsite.

Incercand sa agraveze si mai mult situatia, judecatorul si-a justificat sentinta spunand ca ,,Tu si altii care incercati astfel de actiuni trebuie sa intelegeti cat de grave sunt consecintele. ” Costurile investigatiei, cel putin in ceea ce priveste Facebook, s-au ridicat la 200.000$, o suma care, desi mare, nu include timpul FBI-ului sau al fortelor de politie britantice implicate in acest caz. Pe acest subiect, un purtator de cuvant al Facebook a afirmat ca aplauda modul in care sistemul juridic englez a tratat problema.

Ramane sa vedem daca urmatoarele tentive de atac asupra Facebook vor fi descurajate inca din fasa de astfel de sentinte.

Ce parere aveti despre aceasta condamnare?

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: