Un nou emulator ajuta curiosii sa ruleze Mac OS pe Nook Touch

Un nou emulator ajuta curiosii sa ruleze Mac OS pe Nook Touch

OS X Nook

Chiar daca Nook-ul nu este una dintre cele mai performante creatii tehnologice din ultimii ani, Nook Simple Touch se pare ca are tot ce-i trebuie pentru a rula o versiune clasica a sistemului de operare Macintosh OS.

Totul a inceput de la un anume Mike Cane, care a postat pe blogul personal o idee ce la momentul respectiv parea imposibila. Dupa ce in luna februarie a acestui an Cane auzise deja din mai multe surse ca ideea lui nu este imposibila, un pic de studiu a relevat si metoda prin care Nook Simple Touch a ajuns sa ruleze o versiune de Macintosh OS din anii ’80.

Folosind un emulator intitulat Mini vMac, instalat pe dispozitiv, se pare ca posibilitatea de a rula un sistem de operare in toata regula, impreuna cu toate aplicatiile compatibile cu acesta, pe un Nook, a devenit realitate. Cea mai clara dovada a acestei afirmatii o puteti gasi la adresa imgur.com/a/kJRCR/all#0, sub forma unei galerii foto. Aceasta din urma cuprinde mai multe cadre care demonstreaza ca Macintosh OS 7.5.3 poate rula in conditii optime pe hardware creat de Barnes&Noble.

Realizarea este asumata de utilizatorul FlyingToaster – membru al forumului 68k Macintosh Liberation Army. Acesta, folosind Mini vMac II, a rezolvat orice probleme care ar putea sa afecteze portarea cu succes a sistemului de operare pe Nook. Daca sunteti curiosi si aveti un Nook Touch disponibil, este suficient sa accesati pentru un tutorial detaliat adresa 68kmla.org/forums/viewtopic.php?f=15&t=11650.