Turnurile solare sunt de 20 de ori mai eficiente decat panourile normale
Cercetatorii de la MIT au creat un nou sistem de captare a energiei solare, sistem care este de 20 de ori mai eficient decat panourile normale.
In ultimii ani, preocuparea pentru energia regenerabila a crescut din ce in ce mai mult. Nevoia de a avea o solutie cat mai eficienta este, de asemenea, in continua crestere. Una din problemele actuale ale panourilor solare este abilitatea limitata de a genera suficienta energie in conditii mai putin favorabile. Cercetatorii de la MIT au facut un salt in remedierea acestei probleme prin crearea celulelor foto-voltaice tridimensionale.
Rezultatele cercetatorilor, publicate pe Energy and Environmental Science demonstreaza ca „turnurile” fotovoltaice pot genera de 20 de ori mai multa energie decat panourile solare traditionale. Acestea pot colecta energie chiar si in conditii de ploaie sau cu cer innorat, bazandu-se doar pe lumina.
Ca orice tehnologie abia descoperita, costul celulelor fotovoltaice tridimensionale este destul de ridicat. Sa speram ca in curand acestea vor fi adoptate, iar costul de productie va deveni rentabil.