29 mart. 2012 | 09:19

Tot mai multe zvonurile legate de urmatorul PlayStation… Orbis?

ACTUALITATE
Tot mai multe zvonurile legate de urmatorul PlayStation... Orbis?

un nou PS

Pentru ca nimic nu se compara cu o serie serioasa de zvonuri, dupa XBOX 720 si Nintendo Wii U a venit timpul pentru urmatorul Play Station sa tina capul de afis al website-urilor de specialitate.

Totul a inceput de la website-ul Kotaku, care afirma din surse aparent sigure ca urmatoarea generatie de PlayStation va avea numele de Orbis in cel putin un stadiu de productie, daca nu chiar si in faza finala a produsului.

Urmatoare consola se pare ca va avea un CPU X64 de la AMD si un GPU AMD Souther Islands. Daca totul merge bine, aceasta combinatie de hardware ar trebui sa faca o treaba foarte buna in a reda continut la o rezolutie de nu mai putin de 4096 x 2160 pixeli – 4K. Daca e sa luam in calcul faptul ca SONY… inca are cateva solutii home theather, inclusiv proiectoare, care lucreaza cu o astfel de rezolutie, ar trebui sa nu fie foarte complicat sa o integreze si in urmatorul PS.

Pe partea de jocuri, pe langa deja clasicul format Blu-ray vor fi, desigur, disponibile pe PSN. O particularitate vehiculata care va fi criticata cu indarjire vine din faptul ca noul Orbis aparent va face o treaba foarte buna in a lega permanent jocuri la conturi de PSN. In principal, rolul unei astfel de protectii este prevenirea eficienta a amplorii din ce in ce mai mari de jocuri second hand.

Un alt aspect important este lipsa totala a suportului cu generatiile anterioare. Oricum, avand in vedere experienta mixta pe care am avut-o cu PS3-ul sau recentul PS Vita, astfel de particularitati nu ar trebui sa vina ca o surpriza.

Daca o parte considerabila din detaliile mentionate mai sus se confirma, iar in curand vom vedea si console sample livrate catre dezvoltatori pentru a incepe sa lucreze la jocuri, vom putea afirma ca deja cunoastem tot mai mult aceasta platforma.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele