Tehnologie noua si camere personalizate pentru un documentar revolutionar

Tehnologie noua si camere personalizate pentru un documentar revolutionar
12:00 08.10.2012

Nu mi se intampla deseori sa pot afirma ,,acest lucru era imposibil acum 5 ani”. Din fericire, acestea sunt cele mai potrivte cuvinte pentru a descrie efortul din spatele celui mai nou documentar realizat de BBC si Discovery Channel.

Film documentar BBC Winged Planet

Winged Planet este cea mai noua serie de documentare realizate de cei de la BBC impreuna cu Discovery. Cum s-a intamplat si in seriile Blue Planet sau Planet Earth, Winged Planet este un ansamblu de povesti incredibile din natura, capturate intr-un mod spectaculos.

Noul documentar include pe langa continut video HD inregistrat in modul clasic si secvente capturate cu camere speciale de doua tipuri. In primul rand, avem o serie de camere de ultima generatie extrem de usoare care au fost montate pe pasari pentru a ne oferi ocazia sa vedem pentru prima oara lumea prin ochii lor. Al doilea tip de camere au fost integrate in niste roboti special creati si mascati pentru a fi controlati de la distanta in timp ce survoleaza alaturi de stoluri intregi de pasari.

Pentru a explica amploarea efortului implicat in aceasta serie de documentare, regizorul John Downer a dat un interviu publicatiei Pop Photo. Cu aceasta ocazie a afirmat: ,,Ce a trebuit sa facem era sa dezasamblam cele mai mici camere HD de cea mai buna calitate. A trebuit sa inginerim noi modele in asa fel incat sa reducem ansamblul la o placa de circuite, un senzor, o lentila si baterii. Trebuia sa ne asiguram ca rezultatele sunt extrem de usoare dar in acelasi timp ca pot inregistra continut in slow-motion. In final, a trebut sa creem camere si sistem de montare in asa fel incat pasarile sa poate zbura natural si sa se simta confortabil.”

Daca tot vorbim de inca un exemplu in care imaginile valoareaza 1000 de cuvinte, mai jos puteti vedea trailerul pentru noul serial Winged Planet urmat de 2 clipuri spectaculoase in HD din primul episod.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI