04 feb. 2012 | 09:30

STMicroelectronics promite blit-uri mult mai puternice

ACTUALITATE
STMicroelectronics promite blit-uri mult mai puternice

STMicroelectronics STCF04

Cu totii stim ca pozele de pe telefoane nu sunt cele mai „clare” amintiri posibile. De cate ori nu vi s-a intamplat sa renuntati dezamagiti la tone de poze facute cu telefonul? Chiar daca avem zeci de megapixeli, zoom-uri si tehnologii care mai de care mai pompoase, tot ne lipseste claritatea specifica aparatelor foto.

Cel mai grav este atunci cand vrei sa faci o fotografie in conditii precare de luminozitate: seara, la interior, cand e innorat sau chiar noaptea. Se pare ca cei de la STMicroelectronics au gasit raspunsul la aceasta problema prin lansarea unui nou modul de blit alimentat cu ajutorul unui condensator de putere.

Sub denumirea de STCF04, noul controller de blit va genera 40 de wati si ii va transmite LED-ului menit sa „orbeasca” totul in calea sa. Practic aceasta putere de iluminare va permite senzorilor de pe camerele telefoanelor mobile sa capteze mai multa lumina si implicit mai multe detalii intr-un timp de expunere mai scurt si cu o probabilitate mai scazuta de aparitie a blur-ului sau zgomotului.

Conform engadget.com noul modul de blit va dispune de 8 trepte de intensitate a luminii continue, 12 niveluri de putere pentru blit, posibilitatea de a controla peste 4 LED-uri, precum si un senzor de lumina pentru controlul puterii in timpul functionarii.

Ramane sa vedem in ce masura vor imbratisa marii producatori de telefoane mobile noua tehnologie care va aduce mai multa lumina in albumele personale si implicit pe serverele retelelor sociale.