Steve Jobs a zis ca SIRI nu suna bine

Steve Jobs a zis ca SIRI nu suna bine

1200-siri

In cadrul unei conferinte desfasurate zilele trecute la Chicao, Dag Kittlaus, unul dintre cofondatorii si creatorii Siri, a atras atentia participantilor asupra unui eveniment cat se poate de real din viata lui Steve Jobs.

Imediat dupa primele demonstratii ale tehnologiei, Steve Jobs si-a exprimat nemultumirea legat de numele noului serviciu de recunoastere vocala. Reusind sa integreze respectiva poveste intr-o prezentare ce avea ca subiect spiritul antreprenorial, Kittlaus a explicat in detaliu faptul ca „Siri” inseamana in limba norvegiana „femeie frumoasa care ne conduce la victorie”. Pentru a avea o vedere de ansamblu asupra importantei unei astfel de aplicatii, ganditi-va ca in aprilie 2010 au fost cheltuite 200 de milioane$ pe branding si tehnologie, moment dupa care, desi Steve Jobs nu era incantat de denumire, a fost de acord sa o pastreze.

Kittlaus nu mai lucreaza din luna octombre la Apple, insa este evident ca o astfel de povestire are toate sansele sa fie adevarata la cat de maniac il stiam pe Steve Jobs.

Etichete: