17 iul. 2012 | 15:36

Steam vine pe Linux cu Left 4 Dead 2

ACTUALITATE
Steam vine pe Linux cu Left 4 Dead 2

Utilizatorii de Linux vor avea in curand un contra-argument la intrebarea „ce jocuri exista pe acest sistem de operare?”. Valve a anuntat ca Steam pentru Linux nu este foarte departe, iar primul joc al companiei care va rula nativ este Left 4 Dead 2.

Evident, exista cateva mici limitari. In primul rand, Steam pentru Linux este de fapt Steam pentru Ubuntu Linux, o distributie foarte populara a celebrului sistem de operare. Acest lucru inseamna ca orice alta versiune de sistem de operare Linux nu va putea rula Steam.

In al doilea rand, in momentul lansarii nu vor fi foarte multe titluri disponibile, asemeni momentului in care platforma a ajuns pe Mac OS X. Valve a promis ca si alte jocuri din libraria proprie vor fi portate pe Ubuntu, insa cu siguranta va dura ceva timp pana cand vom putea juca Half-Life 2, Portal sau Team Fortress 2.

Momentan inca se lucreaza la tranzitia intregii platforme Steam pe Linux si la optimizarea motorului grafic Source pentru a oferi o performanta comparabila cu cea de pe Windows.