Steam vinde acum si aplicatii

Steam vinde acum si aplicatii

Stiam de ceva vreme ca Steam va oferi si aplicatii spre vanzare pe langa jocuri, insa nu stiam exact ce vom putea cumpara. Ei bine, momentul a venit sa aflam, intrucat Valve a publicat deja o serie de astfel de software pe popularul serviciu de distributie digitala.

Momentan toate aceste aplicatii sunt dedicate gamingului intr-un fel sau altul. Avem de a face cu celebrele aplicatii de benchmark 3D Mark Vantage si 3D Mark 11, cat si cu software mai specializat, dedicat creatorilor de jocuri si artistilor. Este vorba despre GameMaker Studio, CameraBag 2 si ArtRage Studio Pro. Cateva dintre aceste aplicatii functioneaza atat pe PC cat si pe Mac, ceea ce face din start aceasta metoda de distributie mult mai facila.

Valve a anuntat ca unele dintre aplicatii au primit si integrare cu Steamworks, ceea ce inseamna ca setarile si proiectele salvate pot fi accesate de pe orice computer gratie Cloud Saves, iar GameMaker Studio este integrat chiar si cu Steam Workshop. Prin intermediul acestei functionalitati, cei care realizeaza jocuri folosind acest software pot sa le publice direct pe Steam.

Citește și: