Steam invadeaza sufrageriile

Steam invadeaza sufrageriile

Avand in vedere numarul foarte mare de persoane care folosesc televizoarele pentru gaming, indiferent daca aceste sunt legate la o consola, un desktop sau la un notebook, era inevitabil ca Steam sa nu creeze o interfata optimizata pentru dimensiunile generoase ale unui TV modern.

steam big picture

Inca de la inceputul anului trecut au inceput sa apara cateva informatii legate de o noua interfata Steam intitulata Big Picture. La momentul respectiv, Valve afirma ca interfata respectiva, care putea fi activata si dezactivata cu usurinta, era optimizata pentru interactiunea cu un gamepad.

Big Picture a revenit in discutie in aceste zile cand Gabe Newell, acelasi co-fondator Valve care a zis ca Windows 8 e o catastrofa, a oferit cateva detalii legate de respectiva interfata intr-un interviu acordat celor de la GTTV. Interviul in intregime il puteti vedea integrat mai jos.  ,,Ar trebui sa avem atat un beta public pentru Linux cat si pentru marele ecran relativ repede” a spus Newell. In acelasi timp, acesta a atras atentia asupra faptului ca modul Big Picture va fi disponibil atat utilizatorilor de Windows cat si de Linux. Desi a afirmat ca o versiune a interfetei a fost deja aratata partenerilor, co-fondatoul Valve este constient ca utilizatori obisnuiti si comunitatea vor decide in final destinul unei astfel de schimbari.

Cu alte cuvinte, desi se invesc timp si bani in astfel de schimbari, pana si persoane de la conducerea Valve sunt constiente ca utilizatori obisnuiti au doua optiuni. Pot spune ca este o functie interesanta la care vor apela deseori sau ca este o functie interesanta si atat.

Urmăriți Playtech.ro și pe