12 iun. 2012 | 16:10

Source Engine, folosit pentru un film de animatie

ACTUALITATE
Source Engine, folosit pentru un film de animatie

Shane Acker, regizorul filmului de animatie „9”, a dezvaluit ca va folosi tehnologie bazata pe motorul grafic Source de la Valve pentru urmatorul sau proiect, Deep. Filmul va fi produs de studioul irlandez Brown Bag Films si va beneficia de tehnicile de randare, animare, iluminare si editare oferite de Source Engine.

Cu aceasta ocazie a fost confirmat si faptul ca, datorita acestei decizii, jocul care va fi bazat pe film va putea fi realizat tot pe motorul grafic al celor de la Valve, iar diferentele de grafica intre cele doua produse ar putea fi minime. Avand in vedere ca Valve detine si sistemul de distributie Steam, care poate fi foarte usor integrat in orice proiect Source, Brown Bag ia deja in considerare lansarea jocului prin intermediul acestuia.

Deep este momentan in pre-productie si are un buget de „numai” 15 milioane de euro. Comparand aceasta suma cu cea a altor filme de animatie din ultima vreme, putem intelege de ce producatorii au optat pentru un motor grafic de jocuri, in loc sa foloseasca tehnologie dedicata pentru astfel de proiecte.