SoundWave introduce controlul PC-ului prin sunet

SoundWave introduce controlul PC-ului prin sunet
00:23 09.05.2012

SoundWave control prin sunet

O echipa de cercetatori de la Microsoft a prezentat o noua metoda de control a computerului cu ajutorul gesturilor, dar fara utilizarea unei camere sau a touchscreen-ului.

Asa cum puteti vedea si in videoclip, proiectul SoundWave se bazeaza pe efectul Doppler din fizica si reuseste sa masoare modificarile in frecventa unei unde determinate de o persoana care se misca in apropiere. Conform pocket-lint.com, cercetatorii au folosit acest principiu cu scopul de a controla un computer, pentru functiile scroll-up sau scroll-down si chiar pentru a porni sau a opri un sistem.

Microfonul conectat la PC capteaza frecventa undelor si, in functie de modificarile inregistrate, transforma informatia in actiuni: miscarile mainilor in scroll, apropierea sau indepartarea de PC in on/off.

Momentan, nu prea vad la ce ne-ar putea ajuta datul din maini in locul apasarii unui buton, a unui ecran sau folosirii unui senzor Kinect, dar probabil ca pe masura ce tehnologia se va imbunatati nu vor intarzia sa apara si aplicatii care mai de care mai interesante. Are careva vreo idee?

Etichete:
loading...