Sony Xperia Tablet S disponibila acum in Romania

Sony Xperia Tablet S disponibila acum in Romania

Sony a lansat astazi in cadrul unui eveniment organizat astazi in Bucuresti noua tableta Xperia Tablet S. Aceasta a fost dezvaluita la IFA 2012, iar acum este disponibila si in magazinele din Romania.

Sony Xperia Tablet S

Avem de a face cu o configuratie bazata pe un procesor NVIDIA Tegra 3, cu 1 GB RAM si 16 GB de memorie interna, iar un card SD poate fi folosit pentru expansiune. Desi nu este nimic iesit din comun pana in acest punct, Sony a incercat sa adauge cateva dintre functiile care caracterizeaza dispozitivele companiei si in noua tableta. In primul rand, avem rezistenta la stropirea cu apa, foarte utila pentru cei mai neindemanatici, cat si optiunea de a trece in modul Guest, pentru a restrictiona accesul la anumite functii si informatii personale. Pe partea de software avem de a face cu un sistem de operare Android 4.0.3, iar pe partea din spate, Xperia Tablet S are o carcasa din aluminiu.

Designul este asemanator cu cel al Sony Tablet S de anul trecut, avand aspectul unei reviste indoite. Sony se lauda cu aplicatia Reader pentru ebook-uri, insa din pacate magazinul de carti este disponibil doar in Canada, Statele Unite si Marea Britanie. Pentru o experienta de citire mai placuta, Sony a inclus un display IPS de 9.4 inci, cu rezolutia 1280×800, care foloseste o tehnologie numita OptiContrast. Aceasta foloseste un strat de rasina intre sticla protectoare si display, pentru a micsora reflexiile de lumina.

Merita mentionat si faptul ca Xperia Tablet S are incorporat si un port infrarosu, care poate fi folosit pentru a controla intregul centru multimedia de acasa. O alta functie atractiva insa pentru pasionatii de jocuri este posibilitatea de conectare a unui gamepad de PlayStation 3 pentru control mai precis.Sony a realizat chiar si o husa, asemanatoare cu Smart Cover-ul de la iPad, care include o tastatura completa si functionala. Partea cea mai buna este ca tastatura nu foloseste o baterie interna, ci se conecteaza direct la tableta prin intermediul unei mufe.

In magazinele din Romania, tableta se gaseste la preturi incepand de la 1899 lei, in varianta de 16 GB cu WiFi, urmand ca spre sfarsitul lunii octombrie sa fie lansate si versiunile cu 3G ale acesteia, cu 16, respectiv 32 GB de stocare interna.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Sony Xperia Tablet S/”/]