21 iun. 2012 | 14:07

Sony se mandreste cu noua serie VAIO, acum are si de ce

ACTUALITATE
Sony se mandreste cu noua serie VAIO, acum are si de ce

Suntem in luna iunie, e vara, iar Sony isi respecta programul lansarilor din acest sezon si vine cu o noua serie de laptop–uri, probabil cea mai reusita din ultimii trei ani.

Lansare Sony VAIO

Pot sa spun in sfarsit ca Sony s-a maturizat in ceea ce priveste segmentul laptop-urilor, cel putin din punct de vedere al design-ului. Mi-au placut si variantele colorate intens, lansate mai demult, mi-a placut conceptul mai mult decat realizarea acestuia. Cunoastem faptul ca Sony este considerat un brand premium, insa acum a dovedit acest lucru. Designul este unul mult mai elegant, materialele din care sunt construite sunt mult mai rafinate, pana si configuratia tinde spre standarde mai ridicate. Imi place faptul ca au inclus tastatura iluminata pe mai multe modele si ca au marit touchpad-ul incluzand butoanele in suprafata acestuia.

Exista 4 mari categorii de laptopuri lansate:

Sony Vaio ESeria VAIO E detine modele cu o diagonala a ecranului de 14, 15.5 si 17.3 inci. Au o configuratie medie si sunt destinate segmentului de „buget” daca putem sa ii spunem asa. Placile video sunt din gama AMD Radeon, suficiente pentru jocuri la detalii mai scazute si lucrul de zi cu zi. Pentru variantele de 14 inci avem disponibile carcase in 3 culori, alb, negru si roz.

Sony Vaio SSeria VAIO S este reprezentata de modele de 13,3 si 15,5 inci, o configuratie mai puternica, o grosime si o greutate mai redusa, iar cel de 15,5 inchi are si un ecran Full HD IPS. Placile grafice pentru aceste modele sunt din gama celor de la Nvidia si pot suporta o serie de jocuri ceva mai complexe. Se poate face de asemenea trecerea intre placa video Intel si cea Nvidia in mod automat sau manual, folosind tehnologia Optimus. Pe aceste modele exista si configuratii cu SSD, pentru stocare sau pentru caching si dispun de unitati optice de tip „slot-in” DVD sau BluRay. Seria S dispune si de docking station-uri cu HDD integrat pentru backup si de baterii externe subtiri, ce se ataseaza pe partea inferioara a laptopului dubland autonomia acestora. Exista de asemenea o protectie din cauciuc pentru tastatura ce poate aduce un plus de culoare acestor modele.

Sony Vaio ZSeria VAIO Z, binecunoscutul Z, este cel mai puternic, cel mai mic si cel mai usor dintre toate. Este momentan singurul ce detine o matrice RAID cu SSD-uri de ultima generatie, o placa video integrata si una dedicata prin docking-ul extern, si este singurul care suporta pana la 4 monitoare simultan. Poate fi catalogat ca si o statie grafica ultra-portabila. Configuratia este una de top, rezolutia la fel, iar materialele din care este construit include magneziu, aluminiu si titan, pentru a il face mai usor, rezistent la zgarieturi si de asemenea la socuri.

Sony Vaio TUltimul model, si  care speram sa nu fie singurul din aceasta serie, este VAIO T, primul ultrabook al celor de la Sony. Am stat si m-am gandit de ce au asteptat atat de mult sa lanseze si ei un ultrabook, si de ce modelul lansat acum beneficiaza doar de un procesor i3 si o rezolutie standard pentru un display de 13,3 inci. Singurul motiv care imi vine in minte este protejarea seriei Z, care ofera performante mult mai bune, incadrandu-se in specificatiile de greutate si grosime ale ultrabook-urilor. Singura diferenta este puterea mult mai mare de calcul al lui Z fata de orice alt ultrabook, si pretul desigur. Ce am apreciat la VAIO T este faptul ca detine o conectica completa, fara artificii pentru a il face cat mai subtire posibil. Designul este elegant placut, insa l-as fi preferat pe negru nu pe argintiu.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Sony VAIO New/”/]