10 oct. 2012 | 10:11

Sofant lanseaza cea mai mica antena de telefon din lume

ACTUALITATE
Sofant lanseaza cea mai mica antena de telefon din lume

Sofant Tehnologies, o companie din Edinburgh isi propune sa revolutioneaze industria telefoanelor mobile prin introducerea celei mai mici antene de receptie din lume.

Antena Sofant

Dupa cum noteaza si cei de la a1.ro, antena se bazeaza pe o tehnologie inovatoare de patru milimetri patrati, despre care compania afirma ca va modifica categoric modul in care smartphone-urile utilizeaza reteaua mobila si pe cea de date. Asadar, antena in miniatura are rolul de a reduce consumul de energie cu pana la 90%, in acelasi timp imbunatatind semnalaul prin mentinerea unei conexiuni puternice.

Oficialii Sofant Tehnologies sunt de parere ca actualul mod de fabricare a antenelor nu a tinut pasul cu evolutia telefoanelor mobile, iar noile protocoale 4G sau LTE vor pune o mai mare presiune pe design-ul si performanta acestora.

Antena Sofant 2

Antenuta minune este rezultatul a sapte ani de munca in cercetare si inovatie in cadrul Universitatii din Edinburgh, iar compania spera sa obtina venituri de 10 milioane de lire incepand cu al cincelea an.

Urmeaza sa vedem in ce masura antena Sofant isi va dovedi performantele si daca vor exista producatori de smartphone-uri impresionati si ulterior interesati sa integreze „miniatura” in corpul telefoanelor lor.