Socializarea dusa la extrem ucide!

Socializarea dusa la extrem ucide!

facebook-murder

Pe zi ce trece, Facebook-ul ocupa un loc din ce in ce mai important in vietile noastre. Ce poate fi mai frumos si mai relaxant decat sa petreci timp in compania prietenilor tai, sa porti discutii cu ei, sa faceti schimb de impresii, poze, idei, preferinte muzicale si altele? Probabil ca… nimic, avand in vedere ca peste 850 de milioane de oameni revin zilnic pe Facebook, iar cifrele cresc in continuare.

Socializarea reala, face to face tinde sa devina demodata si „lipsita de haz”. Ce rost mai are sa pierzi timpul la o bere, cand poti sa dai doua, trei poke-uri, incingi o conferinta pe chat sau mergi cu prietenii la sapat prin fermele vecinilor?

Asa se face ca majoritatea ajungem sa avem sute, chiar mii de prieteni online si mult mai putini in viata reala, fapt ce ne va afecta mai mult ca sigur comportamentul in societate si stilul de viata pe termen lung.

Multi dintre noi traiesc cu impresia ca ii premiaza cineva daca au prieteni cu nemiluitape Facebook, asa ca nu mai conteaza cine, de unde, cum si cu ce scop ajunge in lista de pe profil.

Aparent, toate bune si frumoase, dar aflati ca in momentul de fata autoritatile din Tennessee ancheteaza o dubla omucidere care are drept potential motiv o stergere din lista de prieteni de pe Facebook… Billy Clay Payne si Billie Jean Hayworth au fost ucisi in luna ianuarie dupa ce au sters-o pe Jenelle Potter din randul prietenilor virtuali.

Principalii suspecti ai crimei erau doi barbati, dintre care unul fiind tatal fetei nedorite pe reteaua de socializare. Cu trei zile inainte, cei doi au fost arestati si acuzati de crima cu premeditare. Conform ubergizmo.com, seriful local a declarat ca este de departe cea mai lipsita de sens crima din cariera sa si ca nu poate sa isi explice cum s-a putut intampla una ca asta.

Cu alte cuvinte, aveti grija cu cine va „imprieteniti”… Daca un amic in plus sau in minus conteaza prea putin pe langa cateva sute, nu stiti niciodata cine poate fi in spatele unui profil virtual si cum poate reactiona in viata reala…