Sharp IGZO PN-K321 – Asa trebuie sa fie astazi un monitor profesional

Sharp IGZO PN-K321 – Asa trebuie sa fie astazi un monitor profesional

Sharp IGZO este cea mai noua creatie a producatorului, un monitor profesional cu o diagonala de 32 inci si o rezolutie 4K, 3840×2160 pixeli. 

Sharp IGZO PN-K321

Toti vorbim de aparatura profesionala pentru editare foto/video si nu de multe ori, „profesionistii” lauda necontenit acele monitoare Apple Cinema pentru calitatea lor exceptionala. Acum, nu am nimic cu Apple, ba chiar OSX-ul imi place la nebunie, insa unui editor de film artistic, care se considera un profesionist adevarat i-as recomanda un astfel de monitor. Monitorul Sharp IGZo, foloseste tehnologia cu acelasi nume pentru a produce un panou foarte subtire si performant. Pe langa asta, rezolutia de care este capabil este 4 K, mai exact de 4 ori FullHD si nu de 2 ori, cum am auzit in ultima vreme.

„Sharp IGZO PN-K321 este cel mai recent ecran ultra high definition de la Sharp si ofera tranzistori mult mai mici decat panourile conventionale, sporind astfel cantitatea de lumina transmisa per pixel. Pentru ca afiseaza la o rezolutie de 4K2K cantitatea de informatii vizibila este mult mai ridicata si mai detaliata, indiferent ca este vorba de text,grafice sau imagini sporind astfel si productivitatea, nevoia de scroll fiind diminuata.” a declarat compania in comunicatul de presa.

Sharp IGZO PN-K321

Conectivitatea cu PC-ul va fi asigurata de standardul DisplayPort ce poate oferi pana la 60 de cadre pe secunda la rezolutia maxima, sau 2 cabluri HDMI pentru a atinge aceeasi rata de refresh. Monitorul nu are momentan un pret specificat, tot ce stim este ca va fi lansat in Japonia la inceputul anului viitor, urmand ca in functie de cerintele consumatorilor sa fie exportat si pentru piata americana sau europeana. Cert este ca producatorii iau in serios aceasta tehnologie si cerintele pentru rezolutii mai mari, si este posibil ca in cativa ani acesta sa devina standardul chiar si pentru consumatorii de rand.

Citește și: