22 iun. 2012 | 11:43

Shaka iti transforma iPhone-ul intr-un dispozitiv de masurat… vantul

ACTUALITATE
Shaka iti transforma iPhone-ul intr-un dispozitiv de masurat... vantul

shaka

Daca esti pasionat de activitati precum windsurfing, navigarea pe apa, inaltarea de zmee sau chiar kiting, atunci cu siguranta stii cat de importanta este viteza si directia vantului. Meteorologii de cele mai multe ori ofera informatii generale si axate pe zone sau orase, lucru care nu ne ajuta foarte mult.

Aici intervine noul gandget Shaka, dispozitiv care permite masurarea vitezei vantului cu ajutorul iPhone-ului.

Odata introdus in mufa jack a smartphone-ului, Shaka impreuna cu o aplicatie dedicata ofera informatii in timp real despre viteza si directia vantului, precum si temperatura aerului. Rezultatele inregistrate pot fi ulterior postate pe orice retea de socializare cu scopul de a ajuta si alti pasionati de sporturi extreme si nu numai.

Aplicatia ofera si o harta a vantului care este updatata in timp real de catre alti posesori de Shaka, astfel incat vei sti din timp conditiile meteo pentru o anumita zona in care vrei sa navighezi.

Dupa cum noteaza si cei de la gizmag.com, gadgetul urmeaza sa fie lansat in viitorul apropiat la un pret de 59 de dolari, iar variantele pentru Android si Windows Phone sunt momentan in lucru.

shaka iPhone