03 feb. 2012 | 11:15

Seagate: Furtunile din Tailanda inca afecteaza piata hard disk-urilor

ACTUALITATE
Seagate: Furtunile din Tailanda inca afecteaza piata hard disk-urilor

seagate

Problemele de furnizare a hard disk-urilor sunt departe de a se fi incheiat, spun cei de la Seagate, in conditiile in care inca se resimt efectele devastatoare ale furtunilor din Tailanda de anul trecut.

Ca o aproximare pe 2012, compania a afirmat ca va avea in minus aproximativ 150 milioane de hard disk-uri. Influentat de aceiasi factori, Western Digital a afirmat ca productia va intra in ritm normal doar pe la mijlocul verii.

In luna decembrie a anului trecut, Seagate a produs 110 milioane hard disk-uri, context in care a comercializat 119 milioane, insa aceasta cifra a fost mult mai mica in comparatie cu cererea de 175 milioane de unitati. Rata de productie a companiei a scazut din cauza lipsei de componente care ar fi trebuit sa provina din Tailanda. In primul trimestru din 2012, Sagate aproximeaza ca va comercializa cel putin 60 milioane de bucati.

Chiar daca nici una din fabricile Seagate nu a fost afectata de inundatii, 7 din cele 10 fabrici care creau subansambluri pentru unitatile de stocare au fost afectate. Pentru a grabi procedura de revenire la conditiile de lucru anterioare furtunilor, companiile afectate au primit deja si primesc in continuare donatii considerabile pentru a isi relua activitatea.

Daca ar fi sa cautam o parte buna in acest dezastru, aceea s-a manifestat pentru Seagata in semnarea unor contracte pe cativa ani de zile pentru livrare de hard disk-uri la termen. Din productia pe 2012, 60% este „deja promisa”.