Sarkozy vrea mai multi bani de la Google

Sarkozy vrea mai multi bani de la Google

Incepand cu Google si continuand cu alti giganti online, Nicolas Sarkozy – presedintele Frantei e de parere ca acestia nu platesc suficient de multe taxe pe  venitul din reclame.

Totul a inceput de la o declaratie de genul „Este inadmisibil ca giganti ai internetului sa obtine profituri de miliarde de euro in Franta fara sa plateasca taxe”, intarind ulterior ideea cu o afirmatie ce sustinea impozitarea reclamelor online. In replica, un reprezentant Google a comentat: „Internetul ofera o oportunitate incredibila de a obtine o crestere de profit si o marire a locurilor de munca din Franta.”

Intr-un raport inaintat celor de la McKinsei, gigantul din Mountain View a atras atentia ca si un numar restrans de companii online au generat venituri de 60 miliarde euro pentru Franta, urmand ca pana in 2015 se genereze nu mai putin de 450.000 de locuri de munca in teritoriu.

Un proiect asemanator de taxare a reclamelor online, initiat in 2010, a fost respins in 2011, dupa ce concluzia a fost ca niciodata companii precum Google, care pentru reclamele din Franta lucreaza din Irlanda, nu vor plati taxe in proportia care trebuie.