Samsung dezvolta un nou senzor foto

Samsung dezvolta un nou senzor foto

Noul senzor Samsung

Samsung a dezvoltat un nou senzor pentru camerele foto prin care va putea sa capteze atat imaginea, cat si adancimea in spatiu.

Descoperirea ar putea fi utilizata in industria smartphone-urilor ca o alternativa la metodele actuale de control si interactiune. Practic, prin identificarea gesturilor putem determina gadget-urile sa indeplineasca anumite sarcini fara a mai fi nevoiti sa utilizam un touchscreen sau o tastatura clasica.

Conform electronista.com, inventia se bazeaza pe un senzor CMOS cu pixeli rosii, albastri si verzi combinati cu un pixel-z responsabil de capturarea adancimii.

Noul senzor Samsung poate realiza imagini la rezolutii de 1920×720 utilizand matricea traditionala RGB sau poate captura o imagine in adancime la 480×360 pixeli. Pentru aceasta utilizeaza un procedeu special deoarece pixelii-z sunt situati sub matricea RGB. Prin plasarea unei bariere intre cele doua, lumina care patrunde in senzor creaza un efect de marire al pixelilor-z (de trei ori mai mare decat dimensiunea reala).

Desi la inceput, noua tehnologie are potentialul de a revolutiona modul in care utilizam atat camerele foto integrate in device-urile Samsung, cat si modul in care interactionam cu gadgeturile.

Senzor CMOS Samsung