Samsung depaseste Nokia in topul producatorilor de telefoane mobile

, 28 Apr, 10:17

samsung cel mai mare producator de telefoane

Conform cifrelor publicate, pentru prima data in ultimii 14 ani Nokia a fost depasita. Asadar, noul si „cel mai mare” producator de telefoane mobile este Samsung.

Conform t3.com, compania coreeana a vandut 93,5 milioane de terminale in primul trimestru din 2012, in crestere cu 36 % fata de aceeasi perioada a anului trecut, ceea ce se traduce intr-o cota de piata de 25,4 %. Nokia a inregistrat vanzari de 82,7 milioane de unitati si respectiv 22,5 % cota, iar pe locul trei Apple se lauda cu o cota de 9,5 %. Daca sunt luate in calcul strict smartphone-urile, Samsung detine 30,6 % din piata, iar rivalii de la Apple 24,1 %.

Poate ca aparent aceste cifre nu spun prea multe dar daca le privim cu atentie putem trage foarte usor niste concluzii evidente: Samsung culege roadele dupa dezvoltarea unor terminale competitive (Familia Galaxy), Nokia doarme si totusi vinde extrem de mult, iar Apple face profituri uriase de pe urma unui singur model de telefon iPhone 4 fie el si S.

Daca luam in calcul faptul ca acest anunt vine cu putin timp inaintea lansarii oficiale a urmatorului model etalon Galaxy S3, putem spune ca Samsung a ajuns in varf si acolo va ramane cel putin o perioada.

Ramane sa vedem de cat timp mai au nevoie cei de la Nokia pentru a se trezi la realitate, cat de bun va fi si cati oameni se vor inghesui sa isi cumpere noul Galaxy si daca vom avea parte si de o revelatie din partea Apple care ne tot ameninta cu un posibil iPhone 5.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

oarecum ma asteptam la asta, au ajuns intr-o pozitie buna

Era de asteptat, coreeni vand foarte bine, au un plan de business sanatos. Am vazut seara trecuta in direct pe facebook.com/samsung.mobilers.ro lansare Galaxy SIII din Londra si sunt convins ca nu vor mai pierde prima pozitie.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail