Samsung a adus la CES 2012 viitorul televizoarelor – Super OLED TV

Samsung a adus la CES 2012 viitorul televizoarelor - Super OLED TV

Samsung a integrat tehnologia OLED in propriile dispozitivele portabile de ani buni deja, insa acum a venit vremea sa o aduca si intr-un format mai putin portabil. Astfel a luat nastere televizorul Super OLED, cu un panou de 55 de inci si o grosime de invidiat. Mai mult decat atat, tehnologia prezenta in Smart TV-urile companiei se gaseste si in noul model de top al Samsung, plus alte cateva „bunatati”.

Fiind bazat pe tehnologia Super OLED, fiecare pixel in parte proiecteaza lumina, facand retroiluminarea inutila. Acest lucru ajuta la crearea unui design mai subtire si mai usor, dar si la o calitate a imaginii imbunatatita, gratie luminozitatii uniforme pe toata suprafata panoului. Televizorul este capabil de afisare in 3D, are un timp de raspuns clar superior LCD-urilor, si a fost deja premiat la CES 2012 cu distinctia „Best of Innovations”.

Ce impinge insa acest televizor este un procesor Samsung dual-core, care permite functiilor de Smart TV sa ruleze in regim multitasking. Browser-ul inclus va oferi suport pentru mai multe tab-uri, iar o camera HD echipata cu microfon va putea facilita controlul prin miscarile utilizatorilor. Alternativ, Samsung ofera posibilitatea de a oferi comenzi vocale televizorului, inclusiv in cadrul browser-ului de internet. Se pare ca gratie acestor aditii, vor putea fi rulate si anumite jocuri interactive precum Family Story, Fitness si Kids care vin preinstalate. Achizitionarea de noi aplicatii se face  prin deja cunoscutul Samsung Smart Hub.

Se pare ca cei de la Samsung considera ca acesta este televizorul viitorului, iar acesta va fi disponibil foarte curand. Cu atatea functii si tehnologii avansate integrate, cine ii poate invinui pentru asemenea declaratii?

Citește și: