Robotul care a trecut Pacificul inot

Robotul care a trecut Pacificul inot
19:25 06.12.2012

Un robot construit de cei de la Liquid Robotics a reusit stabilirea unui nou record mondial prin traversarea Oceanului Pacific.

Robotul Papa Mau

Robotul de tip „Wawe Glider” adica un fel de surfer automatizat a reusit sa parcurca cea mai lunga distanta din lume ca vehicul autonom. Supranumit „Papa Mau”, robotelul a fost lansat din California in luna Noiembrie a anului trecut, iar acum a reusit sa ajunga in Australia, dupa o calatorie de 16.688 de kilometri.

Reprezentantii Liquid Robotics au declarat ca robotul lor a avut de infruntat rechini, furtuni puternice si Curentul Est Australian pana sa ajunga la destinatie. In timpul calatoriei Papa Mau a reusit sa stranga informatii valoroase despre zone din ocean care nu mai fusesera explorate pana acum.

Daca vreti sa aflati mai multe despre calatoria plina de peripetii, o puteti face aici. Intre timp cred ca ar fi bine de stiut ca cei de la Liquid Robotics asteapta sosirea unui al doilea robot tot in Australia, dar la inceputul anului viitor, altul trebuie sa se intoarca in Hawaii pentru reparatii si un al treilea se afla in drumul catre Japonia.

loading...