PS VITA: vanzari de 1,2 milioane de exemplare la nivel global

PS VITA: vanzari de 1,2 milioane de exemplare la nivel global

SONY Computer Entertainment a facut cunoscuta performanta comerciala a celei mai noi console lansate de companie – PS VITA.

Aparuta initial exclusiv in Japonia, urmata de Hong Kong, Taiwan si Coreea de Sud, PS Vita a inceput sa dea lovitura abia dupa lansarea internationala de pe 22 februarie a acestui an.

Aveti in vedere cifra de 1,2 milioane de unitati PlayStation Vita comercializate la nivel global, o cifra care depaseste de departe chiar si estimarile producatorului. La capitolul jocuri, pentru ca o consola e egala cu zero daca nu poti sa profiti de performantele ei, 2 milioane de unitati s-au vandut pe intreg mapamondul. Pentru aceasta cifra au fost luate in considerare atat achizitiile desfasurate online, prin PlayStation Network, cat si cele din magazine.

Andrew House, President and Group CEO la Sony Computer Entertainment, realizand ca o mentinere a acestui trend ascendent necesita multa munca a afirmat: „Pentru a mentine acest entuziasm, colaboram indeaproape cu dezvoltatori terti de jocuri pentru a furniza utilizatorilor de PS Vita cele mai bune titluri, in timp ce gama noastra de aplicatii ce vor fi disponibile in 2012 va contine ceva pentru fiecare utilizator.”

Desi cu trecerea timpului vor exista o serie de jocuri care probabil se vor reflecta in editii limitate de PS Vita, aceasta cifra de vanzari se datoreaza in principal titlurilor FIFA Football, Ultimate Marvel vs Capcom3, Uncharted: Golden Abyss, WipEout 2048 si Escape Plan.