Proiectia viitorului este virtuala si va functiona pe hardware-ul actual

Proiectia viitorului este virtuala si va functiona pe hardware-ul actual

researchers

Chiar daca directia in care ne-am fi asteptat sa evolueze smartphone-urile cu abilitati de proiectie implica trasaturi comune cu pico proiectoarele, viitorul se pare ca ne rezerva noi algoritmi de proiectie.

Parctic, avem o noua metoda de proiectie a continutului video, care are toate sansele sa functioneze majoritatea smartphone-urilor actuale. Cercetarea a fost facuta de o echipa de 3 cercetatori formata din Baur D, Boring S si Feiner S, in cadrul unei lucrari intitulate „Virtual Projection: Exploring Optical Projection as a Metaphor for Multi-Device Interaction”.

Desi in clipul de mai jos tehnologia este demonstrata pe un iPhone, cred ca putem vorbi pur si simplu de un telefon sau gadget cu camera integrata.

Pentru a intelege mai bine cum functioneaza noua tehnologie, ganditi-va ca folositi o aplicatie client, instalata pe smartphone, si o aplicatie server, instalata pe un sistem desktop, iar cele doua dispozitive se impercheaza.

In etapa urmatoare, daca orientati camera smartphone-ului catre ecranul pe care doriti imaginea proiectata, folosind informatiile de distanta din camera si cateva controale predefinite, continutul de pe ecranul smartphone-ului ajunge pe ecranul PC-ului. Pentru a ajusta dimensiunea sau pozitia imaginii proiectate, este suficient sa indepartati sau sa rotiti smartphone-ul din mana.

Continutul transmitandu-se wireless, nu sunteti limitati in ceea ce priveste tipul de continut, filmele fiind transmise cu aceeasi usurinta precum pozele sau altceva. Din acelasi motiv, al protocolului folosit pentru comunicatii, nu ar trebui sa fie nici o problema in a proiecta continut virtual de pe doua sau chiar mai multe dispozitive simultan.

Nu mai ramane decat sa asteptam integrarea respectivei tehnologii in aplicatii pe AppStore sau Android Market.

Proiectie virtuala
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: