Procesul Motorola-Apple afecteaza unele functii pe iDevice-uri

Procesul Motorola-Apple afecteaza unele functii pe iDevice-uri

iCloud Germania

Desi nu s-a pronuntat inca sentinta intr-un proces intentat de catre Motorola in Germania, Apple a dezactivat prevenitv cateva functii pentru toti posesorii de iPhone, iPad sau iPod Touch din respectiva tara.

In acest caz particular, este vorba de functia push email pe conturile de iCloud si MobileMe, functie care incepand cu aceste zile nu va mai functiona cat va aflati in granitele  Germaniei, desi Contactele si Calendarul vor continua sa functioneze ca si pana acum. Nici Microsoft Exchange sau functia de push email catre computere sau www.iCloud.com nu este afectata. Toata problema se rezuma la iDevice-uri, iar Apple deja a facut recurs la decizia tribunalului clasificand patentul celor de la Motorola drept invalid.

O precautie importanta pentru cei care calatoresc in Germania in viitorul apropiat este sa dezactiveze manual MobileMe pentru respectiva perioada, altfel risca sa piarda functionalitatea de Push Email permanent sau pana la momentul in care este reactivata de Apple. Daca folositi push email pe iCloud si sunteti in trecere prin Germania, aceasta functie va redeveni functionala in momentul in care ati parasit tara in cauza.

Ca o solutie temporara, Apple ii sfatuieste pe posesorii de terminale cu iOS sa activeze descarcarea de email la intervale regulate, insa, din pacate, aceasta solutie afecteaza mai mult bateria decat mult mai performantul serviciu Push.

Daca o astfel de situatie se va repeta in din ce in ce mai multe tari, Apple s-ar putea sa aiba ceva clienti nemultumiti.