Probleme cu partajarea informatiilor intre serviciile Google

Probleme cu partajarea informatiilor intre serviciile Google

US Attourney

Daca folositi vreun serviciu Google, in ultima perioada sunteti intampinat de mesajul clar ca veti avea nevoie de un singur cont pentru toate website-urile detinute de Google si, in acelasi timp, ca informatiile postate pe unul din website-uri devin partajate universal pe toate celelalte incepand cu 29 februarie.

Aceasta miscare Google, pe langa faptul ca este contestata la nivel global, este atacata si in SUA de nu mai putin de 36 de procurori.

Problemele cu schimbarea pe care Google si-a propus sa o implementeze in viitorul apropiat se refera la: lipsa posibilitatii de a evita aceasta tranzitie de la unul la toate serviciile, potentialele probleme care apar in momentul in care datele de orice tip sunt partajate intre doua entitati si, nu in ultimul rand, dependenta proprietarilor de smartphone-uri cu Android de un cont Google.

O alta grija majora face referire la efectul pe care l-ar avea aceasta tranzitie asupra institutiilor guvernamentale care folosesc Google Apps si care trebuie sa plateasca din banii contribuabililor pentru a afla in ce mod ii va afecta aceasta trecere. In urma unei scrisori trimise de ceva timp de catre Congresul American in directia lui Larry Page, desi raspunsul a venit relativ repede, s-a constatat ca lipsa de flexibilitate din interiorul Google da nastere la… frustrari.

In alta ordine de idei, ar trebui sa fie mai evidenta posibilitatea de a ocoli propunerea extrem de indrazneata a Google de a sintetiza informatii.

Citește și: