Primul restaurant robotizat se deschide in China

Primul restaurant robotizat se deschide in China
13:00 06.07.2012

Restaurant Robotizat

Un restaurant situat in provincia Heilongjiang din China functioneaza cu ajutorul unui numar de 18 angajati cat se poate de robotizati. Practic, 18 robotei reusesc sa faca toata treaba necesara bunei functionari a afacerii: gatesc, servesc la masa, fac curat, spala vase si conduc clientii la mese.

Robotii bucatari pot gati multiple feluri de mancare fiind atent supravegheati de un bucatar sef tot robot, iar in timp ce isi asteapta mancarea clientii sunt intretinuti de un cantaret la fel de automatizat.

Conform gadg.com, compania Harbin Haohai a investit aproximativ 800.000 de dolari in acest restaurant robotizat, iar fiecare robot a costat intre 31500 si 47000 de dolari. Cu toate acestea o cina in acest restaurant este destul de accesibila si costa intre 6 si 10 dolari.

Ar fi interesant sa vedem cum reactioneaza robotii bucatari la reclamatiile clientilor sau ospatarii daca nu primesc bacsis suficient. Nu este exclus ca dupa ce capata mai multa experienta o parte din staff sa se orienteze catre locuri de munca ceva mai bine platite sau mai putin stresante 🙂
[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Restaurant Robotizat/”/]

Etichete:
loading...