Primul proiect de catalog scolar virtual din Romania

Primul proiect de catalog scolar virtual din Romania

Voua, elevilor, vi se cam strange inima cand parintii isi anunta vizita la scoala, nu-i asa? Iar voua, parintilor, nu va e prea comod sa va deplasati doar pentru a afla ce note a mai incasat „baietul” sau fata.

Iata inca un exemplu binevenit de colaborare intre industriile IT si educatiei: un catalog virtual. Adevarul e ca elevului ii sta bine la scoala, iar catalogului scolar ii sta bine si online, nu?

Concret, Samsung Electronics Romania si Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” au implementat acest sistem de vizualizare in mediul virtual a tuturor notificarilor dintr-un catalog: note, absente, mentiuni detaliate cu privire la elevi si activitatea lor in clasa, intarzieri, teme nefacute etc.

Profesorii au la dispozitie 41 de tablete Galaxy Tab 8.9, dintre care 25 donate de Samsung, pentru a completa informatiile in catalogul virtual, printr-o conexiune wireless, iar parintii pot accesa toate aceste informatii in timp real, de la orice computer conectat la Internet. Conform datelor disponibile in acest moment, sistemul este accesat, in medie, de trei ori pe saptamana, de catre trei sferturi dintre parinti. Ca efect, se pare ca s-a redus numarul absentelor, ceea ce este un lucru bun, evident.

„Este prima initiativa de acest gen din tara noastra”, a declarat Sorin Manea, managerul diviziei Telecom din cadrul Samsung Electronics Romania, si cu siguranta are dreptate. In plus, este si o initiativa utila, zic eu, in special pentru parinti, dar in beneficiul ultim al copiilor, desigur. „Speram ca acest proiect sa devina un exemplu si pentru alte scoli si licee din Romania”, a mai spus Manea.

Profesorii au drept deplin asupra tabletelor, asa ca le pot folosi si ca suport pentru cursuri, pentru conectarea la un proiector sau la boxe, de exemplu, pentru a difuza continut multimedia.

Interesant este ca aplicatia pentru catalogul virtual a fost dezvoltata intern, chiar de directorul Colegiului „Tudor Vianu”, Severius Moldoveanu, impreuna cu fosti absolventi.

Cum vi se pare initiativa?

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Catalog virtual/”/]

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: