Primul proiect de catalog scolar virtual din Romania

, 21 Mar, 21:44

Voua, elevilor, vi se cam strange inima cand parintii isi anunta vizita la scoala, nu-i asa? Iar voua, parintilor, nu va e prea comod sa va deplasati doar pentru a afla ce note a mai incasat „baietul” sau fata.

Iata inca un exemplu binevenit de colaborare intre industriile IT si educatiei: un catalog virtual. Adevarul e ca elevului ii sta bine la scoala, iar catalogului scolar ii sta bine si online, nu?

Concret, Samsung Electronics Romania si Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” au implementat acest sistem de vizualizare in mediul virtual a tuturor notificarilor dintr-un catalog: note, absente, mentiuni detaliate cu privire la elevi si activitatea lor in clasa, intarzieri, teme nefacute etc.

Profesorii au la dispozitie 41 de tablete Galaxy Tab 8.9, dintre care 25 donate de Samsung, pentru a completa informatiile in catalogul virtual, printr-o conexiune wireless, iar parintii pot accesa toate aceste informatii in timp real, de la orice computer conectat la Internet. Conform datelor disponibile in acest moment, sistemul este accesat, in medie, de trei ori pe saptamana, de catre trei sferturi dintre parinti. Ca efect, se pare ca s-a redus numarul absentelor, ceea ce este un lucru bun, evident.

„Este prima initiativa de acest gen din tara noastra”, a declarat Sorin Manea, managerul diviziei Telecom din cadrul Samsung Electronics Romania, si cu siguranta are dreptate. In plus, este si o initiativa utila, zic eu, in special pentru parinti, dar in beneficiul ultim al copiilor, desigur. „Speram ca acest proiect sa devina un exemplu si pentru alte scoli si licee din Romania”, a mai spus Manea.

Profesorii au drept deplin asupra tabletelor, asa ca le pot folosi si ca suport pentru cursuri, pentru conectarea la un proiector sau la boxe, de exemplu, pentru a difuza continut multimedia.

Interesant este ca aplicatia pentru catalogul virtual a fost dezvoltata intern, chiar de directorul Colegiului „Tudor Vianu”, Severius Moldoveanu, impreuna cu fosti absolventi.

Cum vi se pare initiativa?

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Catalog virtual/”/]

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Doamna Nițoiu, tin sa va anunt ca acesta nu este primul catalog scolar virtual pe piata. O simpla cautare pe Google va va ilumina…

ok…dar cine a mai sponsorizat un liceul din tara cu 25 de tablete…asta nu se mai spune!

Ideea mi se pare grozava, Samsung se implica in astfel de proiecte cu institutii de top, cum e liceul de informatica… poate cel mai bun din tara. Am citit pe facebook.com/samsung.mobilers.ro mesaje ale unor elevi care spuneau ca cei mai buni hackeri din liceu au luat proiectul ca pe un challenge :))

Asocierea dovedeste ca Samsung a procedat foarte bine atunci cand a hotarat sa faca o gama de tablete care sa cuprinda mai multe dimensiuni… mai multe posibilitati de utilizare… mai multe vanzari

Tabletele au intrebuintari multiple, pot fi folosite si ca suport de curs… Samsung a facut o miscare de marketing foarte buna, pentru ca isi poate promova produsul si ca mijloc de invatare.

La Colegiul „Anghel Saligny” Tulcea se utilizeaza Catalogul Virtual cu situatie scolara la nivel de ora de curs, Orarul Online, medii, statistici, de mai bine de trei ani. Notele si absentele sunt puse la ora de curs de pe PC-ul profesorului din clasa. De mentionat ca aplicatie este implementata de Informaticianul liceului si are finalitate in fiecare an. Parintii pot vedea situatie curenta a elevului dar si situatia din anii trecuti.

Cu siguranta ca nu este primul.
http://www.catalogscolar.com/ este lansat in 2008

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail