Primele sisteme cu Linux Raspberry Pi, la sfarsitul lunii februarie

, 08 Feb, 13:00

Chiar daca nu a a fost unul dintre cele mai populare proiecte din ultimii ani, Raspberry Pi are mari sanse sa devina un succes comercial daca dezvoltatorii lui isi joaca asa cum trebuie cartile.

Pe langa faptul ca Raspberry Pi este o distributie de Linux, incepand cu 20 februarie va defini si un sistem hardware Model B Linux. Practic, intreaga aventura hardware a plecat de la o placa de 35$ creata cu scopul de a sustine un sistem de operare de tip Linux in conditii optime. Intampinand mai multe intarzieri din cauza problemelor legate de provenienta anumitor subansamble pe baza de cristale de quartz, acum lucrurile se pare ca au intrat pe linie dreapta.

In alta ordine de idei, noile sisteme vor putea fi achizitionate la un pret modic pana la sfarsitul acestei luni si vor fi construite in jurul unei configuratii de tip SoC (System on a Chip) BCM2835 de la Broadcom. In cazul in care doriti mai multe informatii legate de abilitatile respectivului SoC, puteti accesa datasheet-ul de aici.

Pentru a va arata suportul pentru aceasta cauza si a citi mai multe despre Raspberry Pi – „An ARM GNU/Linux Box for 25$. Take a byte!”, puteti accesa www.raspberrypi.org.bcm2835

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Abia astept. Imi cumpar cel putin 2. Am ineles ca deja se lucreaza la portarea XBMC pe acest raspberry PI. Oricum, pentru mine, unul il voi face server NAS/fileserver.

E? Cum ie? Ai luat 2? Ai putut sa le duci? Habar n-ai ce vorbesti da’ tu vrei 2…

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail