Primele preturi oficiale la iPhone 5 ,,la liber”

Primele preturi oficiale la iPhone 5 ,,la liber”

Daca tot ne-a amagit Apple cu noul iPhone 5 era si pacat sa nu aflam niste preturi un pic mai apropiate de realitate decat cele promovate de Tim Cook in timpul evenimentului de lansare.

iphone preturi uk

Preturile anuntate de Apple pentru cele mai noi iPhone-uri au fost ca in fiecare an, 200, 300 si 400 dolari. Problema e ca doar abonatii unor retele din SUA vor putea achizitiona noile smartphone-uri create in Cupertino la aceste preturi. Avand in vedere ca gigantul refuza, cel putin momentan, sa vanda noul iPhone in Statele Unite deblocat de orice retea, in cazul in care ardeti de nerabdare sa puneti mana pe unul optiunile sunt limitate.

Daca tot nu avem niste informatii oficiale de la operatorii de telefonie din tara noastra pe acest subiect, alternativa este fie sa va luati un iPhone 5 de pe site-uri neoficiale de vanzari sau licitatii, cu preturi intre 800 si 1400 de euro, fie sa vi-l luati din alta tara europeana in care se vinde deblocat. Momentan, doar pe site-ul Apple Anglia si Apple Germania am gasit niste preturi reale de achizitie, cu termen de livrare de 2 – 3 saptamani pentru modelul de 16 Gb si 2 saptamani pentru iPhone-ul 5 de 32 si 64 Gb. In Anglia noul iPhone poate fi achizitionat cu 529 lire sterline pentru varianta de 16GB, 599 lire pentru varianta de 32GB si 699 lire pentru cea mai mare versiune cu 64GB spatiu de stocare. In lei, valorile de mai sus sunt egale cu 2975 lei, 3370 lei si respectiv 3930 lei. Cu toate ca nu ma asteptam sa existe vreo diferenta de pret, aceleasi iPhone-uri le puteti achizitiona din Germania un pic mai scump. Preturile sunt 679 euro pentru 16GB, 789 euro pentru 32GB si 899 euro pentru 64GB de spatiu. In cazul in care nu sunteti la curent cu rata de conversie, aceste preturi sunt echivalente cu 3060 lei, 3555 lei si rspectiv 4052 lei.

Recomandarea mea ar fi sa mai rezistati o luna, deoarece presimt ca il vom putea lua la pret de abonament de la fiecare din operatorii autohtoni. In plus, in momentul in care se vor mai linisti apele internationale va mai scadea si pretul pe canale neoficiale gen Okazii.ro.

iPhone preturi

Citește și: