Prima victorie Windows Phone! Deocamdata, in fata… Symbian

Prima victorie Windows Phone! Deocamdata, in fata... Symbian

nokia-lumia-900-nokias

Intr-o lume in care toata lumea isi ia iPhone sau un smartphone cu Android, se pare ca a obtinut si  Windows Phone… prima victorie, ii dorim nu si ultima. Desi este vorba de ceva regional, mai exact in aria Regatului Unit, merita mentionat faptul ca in luna februarie a acestui an Windows Phone si-a facut victima… sistemul de operare Symbian.

Mai exact,  pentru prima oara, britanicii au optat mai mult pentru achizitia unui smartphone cu sistem de operare Windows Phone decat pentru unul cu Symbian, cel putin asa arata un studiu de piata realizat de Kantar Worldpanel.

Avand in vedere lansarea platformei Windows Phone in octombrie 2010, este evident oricui ca cei de la Microsoft nu s-au grabit foarte tare in a-si atrage clientela. Daca sunteti pasionati de cifre, Windows Phone a castigat respectiva lupta cu 2,5%, fata de 2,4% obtinute de Symbian.

Dubios e ca, desi Nokia este principalul creator de telefoane cu Symbian si, practic cel tare afectat de situatia descrisa mai sus, tot Nokia este responsabila si de succesul Windows Phone. In urma unui studiu realizat pe perioada sarbatorilor, de exemplu, in Europa, 87% dintre cei care si-au achizitionat un Windows Phone si-au luat un Nokia Lumia 800.

Avand in vedere banii bagati de Nokia in reclame in intreaga Europa pentru promovarea Lumia 800, nu ii putem dori decat sa beneficieze de acelasi succes si in SUA, cu viitorul Lumia 900…

Citește și: