Power Felt transforma caldura in energie pentru smartphone

Power Felt transforma caldura in energie pentru smartphone
15:17 28.06.2012

Power Felt

Satul de timpul pierdut cu smartphone-ul in priza? Satul sa constati ca ai ramas fara baterie exact cand aveai mai multa nevoie de smartphone-ul tau? Solutia la aceste probleme zilnice ar putea veni din partea unei noi tehnologii: Power Felt, dezvoltata de David Carroll, director al Centrului de Nanotehnologie si Materiale Moleculare.

Noua tehnologie poate utiliza caldura pentru a incarca telefonul mobil. Si cand zic caldura, ma refer la orice tip, inclusiv caldura corporala. Cu alte cuvinte telefonul ar putea beneficia de o incarcare completa in timp ce sta cumintel in buzunar, iar tu iti vezi de cu totul alte treburi…

Dupa cum observa si cei de la pocket-lint.com, Power Felt este un dispozitiv ce poate fi atasat cu usurinta la un smartphone, fiind construit din nanotuburi de carbon introduse in fibre de plastic extrem de flexibile. Compusul este atat de flexibil, incat chiar si cu un cui batut prin el tot va putea transforma caldura in energie pura pentru bateria telefonului.

Power Felt 2

Chiar daca este inca in faza de proiect, Power Felt are toate sansele sa ajunga pe rafturile magazinelor si asta pentru ca ofera o alternativa, extrem de interesanta si convenabila, la actualul mod de incarcare a telefoanelor mobile.

loading...