03 feb. 2012 | 11:10

Playtech.ro a finalizat primul concurs de aplicatii independent din Romania

TEHNOLOGIE
Playtech.ro a finalizat primul concurs de aplicatii independent din Romania

Smart IT

Competitia de aplicatii web & mobile Smart IT a ajuns la final, cu aproape 40 de proiecte inscrise si doi castigatori oficiali, desemnati in cadrul evenimentului de final, denumit Masa Rotunda Smart IT.

Smart ITLansat la data de 17 octombrie 2011, Smart IT este primul concurs de aplicatii condus de o publicatie. In plus, prin multitudinea proiectelor inscrise, dar si prin conceptul organizarii, Smart IT a fost cea mai ampla competitie de profil desfasurata in Romania pana in prezent.

Castigatorii celor doua sectiuni ale concursului au fost desemnati Smart ITdezvoltatorii aplicatiilor iDeal (Radu Nitescu), pentru sectiunea Web, si Edu4All (Alexandru Flavian Tataru), pentru sectiunea Mobile. De asemenea, din partea companiei Research In Motion au fost acordate premii speciale constand in dispozitive mobile BlackBerry si un abonament dedicat dezvoltatorilor, in valoare de 2.900 euro.

La Masa Rotunda Smart IT au participat aproximativ 70 de tineri pasionati de domeniul programarii aplicate care au putut interactiona direct cu specialistii prezenti, reprezentanti ai unor companii de profil, obtinand feedback relevant, prezentandu-si proiectele si ideile si chiar initiind colaborari. De asemenea, tinerii au putut testa ei insisi tableta Asus Transformer Prime [review], devenita o vedeta in pauza dintre sesiunile de prezentare.

Cu proiectul Smart IT, Playtech.ro devine un contribuitor important la dezvoltarea comunitatii IT din Romania, creand cadrul propice unei comunicari directe si specializate cu profesionisti ai acestui domeniu.

Sponsorii si partenerii Smart IT sunt:EuroGSM, TotalSoft, Asus, Kolectiv Studio, Research in Motion (RIM) si Tribute.

Evenimentul s-a bucurat de sustinerea bloggerilor Cristian China-Birta (chinezu.eu), Cristi Dorombach (piticu.ro), Dan Dragomir (computerblog.ro), Bogdan Petre (Imidoresc.ro), Vali Birzoi (valiq.ro) si Sorin Rusi (sorin.rusi.ro), precum si de sustinerea comunitatii Blogalinitiative.ro.

Parteneri media: Realitatea.net, Money.ro, Regielive.ro, Mobilissimo.ro, PCMHZ.ro, Stiinta si Tehnica, 9am.ro, Wall-Street.ro, Yuppy.ro, AdEvolution, Radio Lynx, Money Express, Business Cover, LaptopNews.ro, ArenaIT.net, Ziua Veche, Cariereonline.ro, WASD.ro, Puterea, Startups.ro, Organizatia Colegiul Studentesc din Electronica (OCSE), Liga Studentilor Facultatii de Automatica si Calculatoare (LSAC), Inventeaza.ro, Gadget.ro, PCnews, PC World, Computer World, PCforum.ro, AndroidLive.ro, PHPRomania.net, Ziare.com, Hit.ro ,Business24 si concursuri.biz.

Despre Playtech.ro

Playtech.ro este o publicatie online despre tehnologie, gadget-uri si gaming, lansata in noiembrie 2009. Playtech.ro a organizat in noiembrie 2010 si PlayFest 3D, primul eveniment de tehnologie 3D cu aplicare in gaming din Romania.