PlayStation Mobile vine in octombrie

PlayStation Mobile vine in octombrie

Inca de la anuntul PlayStation Vita sub numele de NGP, Sony a discutat despre programul PlayStation Suite, prin intermediul caruia vor fi lansate jocuri atat pentru telefoane mobile, cat si pentru noua consola portabila. La E3 2012 Sony a redenumit acest program PlayStation Mobile si l-a extins si catre tablete, insa nu a oferit o data la care vom putea beneficia de el.

PlayStation Mobile

La TGS, compania japoneza a anuntat ca vom vedea primele titluri PlayStation Mobile incepand cu luna octombrie, iar tarile confirmate momentan cu suport pentru acestea vor fi Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Japonia, Canada si Franta. Acest lucru poate insemna ca oricine detine un cont Sony Entertainment Network din oricare din aceste tari va putea sa cumpere si sa joace aceste titluri. Dispozitivele compatibile sunt PlayStation Vita, telefoanele si tabletele Sony PlayStation Certified, telefoane HTC si mai nou dispozitive Sharp si Fujitsu cu aceasta certificare (care cel mai probabil sunt disponibile exclusiv in Asia).

Titlurile PlayStation Mobile vor putea include trofee pentru PlayStation Network, in cazul in care dezvoltatorii doresc acest lucru. Preturile jocurilor vor fi cuprinse intre 1 si 10 euro, iar cei care vor sa dezvolte continut nou in acest program pot face asta platind o singura taxa lunara de 100 de dolari. O taxa asemanatoare este perceputa si de Apple pentru dezvoltatorii de pe AppStore. Iata o parte din titlurile care vor veni in luna octombrie pe PlayStation Mobile:

Citește și: