Pinterest nu permite obscenitatile, dar le mai trece cu vederea

Pinterest nu permite obscenitatile, dar le mai trece cu vederea

 

Desi regulamentul Pinterest mentioneaza clar ca imaginile care infatiseaza nuditate frontala, sani sau posterioare dezgolite nu sunt permise pe website-ul de socializare din pacate (sau din fericire…), website-ul inca mai are scapari majore la aceasta categorie.

Pe motiv ca este extrem de greu sa definesti o linie care sa delimiteze arta de obscenitate, orice utilizator care acceseaza sectiunea Everything – orice din Pinterest are mari sanse sa dea peste imagini cu continut vulgar. Incercand sa traga totusi linia undeva, Enid Hwang, Comunity Manager la Pinterest a afirmat ca restrictiile mentionate in primul alineat nu se pot aplica la sculpturi, tablouri sau alte medii artistice. Cam dubios, nu?

Pentru a incetosa si mai mult linia dintre continut acceptat si interzis acelasi individ a afirmat: Gustul este subiectiv si definitia fiecaruia de arta sau continut pornografic este subiectiva, asa ca politica noastra este bazata in mod clar pe un standard obiectiv.

In definitiv, singurul sistem care functioneaza, unul care este utilizat si de Facebook, implica cooperarea utilizatorilor. Acestia din urma raporteaza continutul obscen prin intermediul butonului Report, prezent langa fiecare Pin, jusitifica prin cateva cuvinte motivul pentru respectivul gest, iar in secunda urmatoare poza respectiva a disparut din categoria generala. Pin-ul respectiv mai ramane pe lista privata a celui care la postat insa si aceasta situatie dureaza pana ce un moderator analizeaza poza si daca i se pare ofensatoare o sterge complet de pe site, cu mentiunea ca cei care au facut repin la ea vor primi un mesaj cu un link catre respectivul fisier, pentru uz personal.

 

Voi va simtiti ofensati de nudurile de pe Pinterest, in cazul in care ati avut ocazia sa le intalniti pana acum? Dar de cele de pe Facebook?

Citește și: