02 mart. 2012 | 09:00

Pentagonul a ramas ieri fara internet – motive necunoscute

ACTUALITATE
Pentagonul a ramas ieri fara internet - motive necunoscute

pentagon

DISA sau Defense Informations Systems Agency a taiat ieri accesul la internet si servicii BlackBerry, pe motiv ca se lucreaza la rezolvarea unei probleme in intreg Pentagonul, ieri dimineata in jurul ore 10.

DISA, un organism al statului din subordinea Departamentului Apararii din SUA, este specializat pe asistarea tuturor comandantilor aflati in tara in orice tip de operatiuni. Dupa ce a trimis notificari joi dimineata prin email aducand la cunostinta ca mai multi utilizatori experimenteaza caderi ale conexiunii la internet din cauza unor actiuni DISA, aceeasi organizatie a atras atentia asupra faptului ca orice comunicatii BlackBerry, browsing de email si servicii VPN sunt dezafectate.

Persoane din interiorul Pentagonul au confirmat caderea conexiunii la internet, insa au mentionat ca emailul pe computerele din cladire inca mai functionau. Oficiali din interiorul Pentagonului, printr-un comunicat de presa, au mentionat respectivul eveniment insa au atras atentia asupra faptului ca sigur nu a fost vorba de un atac de tip hacking la adresa institutiei.

Desi caderea conexiunii la internet a afectat aproximativ 20.000 de oameni care lucrau in Pentagon, la momentul redactarii acestui text inca nu se remediase in proportie de 100%.