PassWare a spart noua protectie File Vault 2 de la Apple si o vinde

PassWare a spart noua protectie File Vault 2 de la Apple si o vinde
Alexandru Rizea
Alexandru Rizea
09:00 03.02.2012

filevault_in_leopard

File Vault de la Apple a fost instaurat ca metoda de encriptare a continutului hard disk-ului inca de la OS X Panther, in urma cu cativa ani. Despre File Vault 2, ultima iteratie a conceptului prezenta pe Lion, spunem doua lucruri: tot continutul de pe un hard disk este criptat, iar datele de decriptare sunt salvate pe o adoua partitie pe care are acces doar sistemul de operare.

Zilele trecute, PassWare, o companie recunoscuta pentru aplicatiile sale de spart parole prin diferiti algoritmi, a reusit sa sparga noua protectie File Vault 2 de la Apple in mai putin de 40 de minute, folosind un sistem de tip forta bruta aplicat unde trebuie.

PassWare decripteaza protectia File Vault inserandu-se printr-o conexiune firewire si folosind algoritmi de analiza a memoriei in timp real pentru a extrage cheia de encriptare din partitia File Vault. Dupa aceasta etapa, pe langa faptul ca oricine poate avea acces la respectivele fisiere stocate pe hard disk, tot oricine poate afla parole de login la respectivul computer.

Respectivul algoritm a fost deja integrat in PassWare 11.3, care este disponibil acum la pretul extrem de accesibil de 995$. Daca ardeti de nerabdare sa faceti o astfel de achizitie, accesati adresa www.lostpassword.com/kit-forensic.htm.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI