06 apr. 2012 | 12:02

Panourile flexibile sunt mai eficiente energetic si mai aproape de realitate

ACTUALITATE
Panourile flexibile sunt mai eficiente energetic si mai aproape de realitate

Atmel xsense

Zilele trecute, o companie pe numele de Atmel a dat publicitatii un clip si o serie de imagini care infatiseaza cea mai noua tehnologie iteratie a conceptului de panouri flexibile sensibile la atingere. In cazul in care Atmel nu va spune nimic, merita sa retineti ca aceasta companie cu sediul in San Jose – California este responsabila de designul catorva componente hardware din seria de tablete Galaxy Tab de la Samsung si din seria de smartphone-uri Galaxy Note.

Desi la prima vedere aceste ecrane flexibile sunt doar un moft, si nici macar un avantaj estetic major nu reprezinta, realitatea este cu totul alta, cel mai important aspect venind din utilizarea unor senzori mai subtiri si mai mari care necesita o cantitate mai mica de energie electrica. Daca ar fi sa ne incredem in clipul promotional al celor de la Atmel, aceasta noua tehnologie permite realizarea de panouri flexibile mai mari, mai o imagine mai clara si o baterie sporita. Pe langa toate acestea si faptul ca vor veni cu un nou tip de interactiune touch, daca for exista aplicatii programate de asa natura este considerat tot un avantaj.

La capitolul detalii de design, singura restrictie vine din faptul ca tabletele si smarphone-urile care vor folosi aceasta noua tehnologie vor fi restrictionate la a avea doua benzi metalice pe lateral in jurul carorar se va rula panoul cand nu folositi respectivele produse.

Daca totul merge cum trebuie, cantitati industriale din noua serie de panouri flexibile vor fi disponibile in al treilea trimestru al acestui an.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele