PanicGuard: prima aplicatie agreata de politia din UK

PanicGuard: prima aplicatie agreata de politia din UK

PanicGuard

Noua aplicatie PanicGuard te poate salva in cazul in care esti victima unui atac sau te afli intr-o situatie limita. Cum functioneaza? Foarte simplu, poate fi pornita prin atingerea sau miscarea brusca a telefonului. In prima faza este activata o alarma audio si este pornit blitul telefonului pentru a transmite semnale luminoase, ambele menite sa descurajeze atacatorul.

Ulterior, intra in functiune localizarea prin GPS iar telefonul va transmite un SMS catre numerele de urgenta setate in aplicatie (parinti, prieteni etc.). Acestia vor putea sa afle locatia exacta a telefonului si vor primi inregistrari audio si video in timp real.

Practic din momentul pornirii aplicatiei, toate miscarile telefonului si implicit ale posesorului sunt urmarite si inregistrate cu scopul de a indruma rudele sau politia sa vina in ajutorul victimei.

PanicGuard este disponibila pentru download gratuit atat pentru Android cat si pentru iOS. Totusi dupa familiarizarea cu aplicatia pe parcursul a 30 de zile, cei care doresc sa beneficieze in continuare de functiile PanicGuard vor trebui sa plateasca o taxa de 3,99 lire pe luna.

In momentul de fata exista mai multe aplicatii de acest gen, dar conform pocket-lint.com, PanicGuard este singura care corespunde standardelor politiei din UK si este agreata si recomandata de Asociatia Ofiterilor de politie (ACPO).

Aici gasiti aplicatia si de pe site puteti afla mai multe detalii despre cum functioneaza.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI