OS X 10.8 Mountain Lion nu e pentru toata lumea – Atentie la hardware

OS X 10.8 Mountain Lion nu e pentru toata lumea - Atentie la hardware

Cerinte mountain lion

OS X Mountain Lion [preview] ne-a lovit parca din ceata fara nici un fel de preludiu, insa, din pacate, aplicatiile aferente noului sistem de operare si animatiile din filmul de prezentare vin si cu cerinte hardware care sunt un pic peste batranul Lion (daca poti numi batran un sistem de operare care nu are inca un an pe sistemele utilizatorilor).

OS X 10.8 Mountain Lion va rula doar pe Mac, asa cum ne-am si obisnuit de altfel, insa nu pe orice Mac. Desi previzibil, reprezinta o lovitura destul de mare pentru posesorii de Mac-uri de acum cativa ani care sunt obligati sa faca o noua investitie hardware daca vor sa ruleze „the latest and greatest” in materie de sisteme de operare.

Generalizand, daca aveti un sistem produs in 2009 sau mai recent, nu veti avea nici un fel de problema. Daca sistemul vostru portabil sau desktop este un pic mai vechi, problema variaza destul de mult. In cazul iMac-urilor, orice sistem creat de la mijlocul anului 2007 ruleaza fara probleme Mountain Lion. Mac Pro-urile ruleaza noul OS X 10.8 daca sunt create in 2008 sau mai recent. Din pacate, nu acelasi lucru e valabil in cazul Xserverelor si al sistemelor Mac Mini, acestea putand rula noul sistem de operare doar daca sunt create incepand cu primele luni din 2009.

Primul MacBook Air este, de asemenea, taiat din barca upgrade-ului fara probleme. In ceea ce priveste cel mai subtire sistem portabil al companiei, aveti nevoie de un model cel putin din gama ,,Late 2008”(primele cu Core 2 Duo la 1,8 GHz) pentru Mountain Lion.

Nici MacBook-urile clasice nu mai sunt suficiente pentru cel mai nou sistem de operare iesit din Cupertino. In cazul celui mai ieftin portabil al brandului, care acum nu mai exista ca o categorie de sine statatoare de produse, un MacBook de aluminiu din 2008 este cel ma batran sistem pentru cel mai tanar OS. Daca buzunarul v-a permis achizitia unui MacBook Pro, orice sistem, indiferent de diagonala, chiar daca este produs si in 2007, poate rula Mountain Lion fara nici un fel de upgrade hardware.

Asadar, sunteti buni de upgrade?