OmniVision aduce camere 4K pe telefoanele mobile

OmniVision aduce camere 4K pe telefoanele mobile
15:27 23.05.2012

OmniVision 4K

Daca ti se pare ca noul Samsung Galaxy S III are prea putini megapixeli sau daca alergi in cautarea unor camere cat mai mici capabile sa faca poze cat mai mari, atunci inseamna ca esti clientul ideal pentru senzorii OmniVision.

Noile module de camere mobile vor putea capta instantanee la 16 megapixeli si videoclipuri de rezolutie 4K (4608 x 3456 pixeli) la 30 fps.

Cei mai pretentiosi dintre noi vor putea sa inregistreze clipuri si la 60 fps, dar la o rezolutie ceva mai „mica” de 3840 x 2160 pixeli. Noii senzori sunt proiectati atat pentru camerele compacte, cat si pentru urmatoarele smartphone-uri flagship. Si, cum OmniVision este responsabila pentru camerele de pe iPad si iPhone 4, ne asteptam la o implementare cat mai rapida.

 

Noile module 4K vor intra in productia de masa undeva spre sfarsitul anului 2o12, scrie gizmodo.com. Prin urmare, cel tarziu anul viitor vom avea parte de o revolutie in domeniul camerelor de pe telefoanele mobile.

Poate ca acest 4K nu pare la fel de impresionant precum cei 41 de megapixeli ai noului Nokia 808 PureView, dar cu siguranta va juca un rol important atunci cand vom avea de ales intre un telefon mobil si o camera compacta, nu?

loading...