09 mart. 2012 | 04:59

NVIDIA se alatura Linux Foundation – da bani pentru dezvoltare

ACTUALITATE
NVIDIA se alatura Linux Foundation - da bani pentru dezvoltare

NVIDIA

Intr-o perioada in care Linux nu castiga asa de mult teren pe cat o facea odata, NVIDIA s-a alaturat Linux Foundation, fundatie care isi propune sa stimuleze permanenta dezvoltare. Alaturi de Linux Foundation si de creatorul platformei, Linus Torvalds, se mai afla cateva companii, printre care IBM, Intel, Oracle si AMD.

Din pacate, fiind o fundatie non-profit, echipele de programatori implicati nu primesc salariu, in schimb, in cazul in care uneori mai necesita cate un ajutor financiar, pentru a continua dezvoltarea, de acum si NVIDIA va fi responsabila financiar ca il vor primi.

In ceea ce priveste propria linie de produse pentru Linux, creatorul GeForce a demonstrat in numeroase randuri ca nu isi va schimba modelul de business cu unul open source, asa cum s-a intamplat, de exemplu, cu driverele de Linux pentru GPU-uri. Astfel, daca AMD ofera dezvoltatorilor de Linux posibilitatea de a modifica driverele open source, NVIDIA refuza un astfel de nivel de deschidere, chiar daca acest fenomen se desfasoara de mai multi ani.

In alta ordine de idei, atata timp cat inca o companie de renume s-a angajat sa finanteze proiectele comunitatii Linux, cu totii vom avea de castigat, direct sau indirect.