NVIDIA a luat-o personal – A5x, de 4 ori mai performant decat Tegra 3?

NVIDIA a luat-o personal – A5x, de 4 ori mai performant decat Tegra 3?

NVIDIA Apple

Am spune ca evenimentul de ieri marca Apple nu a facut valuri prea mari, exceptand, desigur, lansarea Noului iPad. Dar in culise… unul dintre graficele expuse pe ecran a suparat cativa directori de companie, cum ar fi de la NVIDIA.

Este vorba de afirmatia ca noul SoC A5X are o putere grafica de 4 ori mai mare decat NVIDIA Tegra 3. Printr-un comunicat trimis celor de la ZDNet, NVIDIA a afirmat ca, fara un benchmark precis mentionat, acea afirmatie este prea generala. Ca solutie, aceeasi companie a afirmat ca va achizitiona noul iPad si isi va face propriile teste pentru a vedea ce schimbari exista la capitolul performanta.

In alta ordine de idei, daca Apple A5X este de doua ori mai rapid decat SoC-ul Apple A5, despre care Anandatech a scris anul trecut ca in cateva teste este de doua ori mai puternic decat Tegra 3, sunt mari sanse ca graficul sa fie corect.

Ca o concluzie, cand cei de la The Verge au contactat NVIDIA pentru o declaratie pe acest subiect, raspunsul a fost mult mai putin agresiv decat s-ar fi asteptat: „E placut sa vezi ca Apple se compara cu Tegra 3. Acest fapt nu face decat sa scoata la iveala importanta puterii grafice, particularitate pe care noi am insistat tot timpul.”

Citește și: