Numar record de utilizatori de Steam online

Numar record de utilizatori de Steam online

Valve a spart in cursul zilei de duminica, 25 noiembrie, recordul de utilizatori de Steam online in acelasi timp, probabil datorita reducerilor de sfarsit de toamna. Nu mai putin de sase milioane de gameri au fost logati simultan pe Steam, cu aproximativ doua milioane mai multi decat in zilele obisnuite.

Steam

Inca de la lansarea sa din 2004, serviciul de distributie digitala de la Valve a fost intr-o ascendenta continua, ajungand in prezent la peste 50 de milioane de conturi in toata lumea. Recordul precedent de utilizatori online in acelasi timp era de putin peste cinci milioane si a fost inregistrat in perioada sarbatorilor de iarna din 2011. Fanii jocurilor de PC au acum posibilitatea de a alege intre peste 2000 de titluri de PC si Mac (si in curand si Linux), din toate genurile si toate perioadele.

Simultan cu noul record, Valve a anuntat modificarea catorva aspecte ale securitatii conturilor. Astfel, pentru a putea face schimb de jocuri si obiecte in-game prin intermediul Steam Trading, ambele conturi care participa la tranzactie trebuie sa aiba Steam Guard activat. Mai  mult decat atat, aceasta metoda de securitate trebuie sa fie activa de cel putin doua saptamani pentru a putea finaliza tranzactia. aceasta regula intra in vigoare incepand cu data de 12 decembrie.